Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Kylmä avokadokeitto jokiravun pyrstöjen kera

Viikonlopun ruokailottelun pääruuaksi kokkailin pastaa, joten halusin alkuruuaksi jotain ihanan kevyttä herkkua. Keitot eivät ole mitään suuria suosikkejani, mutta tätä päädyin kokeilemaan senkin vuoksi, että kaapissa köllötteli useampi avokado vailla käyttötarkoitusta. Olen joskus aiemmin tehnyt Gordon Ramsayn reseptillä vähän vastaavaa keittoa alkuruokana, mutta tämä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan vielä parempaa. Jokiravun pyrstöillä tästä saa vielä hieman ruokaisampaa ja jättämällä ne pois, erittäin toimivan kasviskeiton.


Ainekset: (2 hengelle)

hieman jokiravun pyrstöjä

2 avokadoa
300g kurkkua, kuorittuna
limen mehu
1 rkl silputtua ruohosipulia
2 rkl silputtua minttua
3 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl (tulista) chilirouhetta
reilu ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Halkaise avokadot ja irroita niistä kivet. Kaavi lusikan avulla avokadot pois kuoristaan ja laita ne syvään astiaan yhdessä kuoritun ja hieman pienemmäksi paloitellun kurkun kanssa. Purista päälle limen mehu ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Mausta ruohosipulilla, mintulla, chilirouheella, ruususuolalla ja mustapippurilla. Lisää viimeisenä joukkoon turkkilainen jogurtti ja survo tasaiseksi tahnaksi. Siirrä keitto tarjoilulautasille ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1-2 tunniksi. Ennen tarjoilua lisää jokiravun pyrstöt annoksiin ja koristele vielä tuoreilla yrteillä ja chilirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti