Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Sitruunaista jokirapupastaa

Kaapissa oli aiemmin ostettuja jokiravun pyrstöjä, jotka halusin käyttää pois. Pakkaspäivän lämmikkeeksi mieli teki tuhtia pastaa ja näistä aineksista ja ajatuksista lähdin kehittelemään herkullista apetta. Tämä annos on kaikkineen oikeinkin toimiva, kastike on lempeän tulinen ja raikkaan sitruunainen samaan aikaan. Ruoka valmistuu nopeasti ja sopii sen puolesta juhlan lisäksi mainiosti myös arkea ilostuttamaan.


Ainekset: (2 hengelle)

200g jokiravun pyrstöjä
25g voita tai reilu loraus oliiviöljyä
pieni sipuli, silputtuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
puolikas punainen chili, hienonnettuna
sitruunan mehua ja kuoriraastetta
0,5 dl tuorepuristettua omenamehua
1,5 dl Valio luomu turkkilaista jogurttia
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
reilusti tuoretta korianteria, hienonnettuna
3-4 dl gluteenitonta pennepastaa

Keitä gluteeniton pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna paistinpannulla voi tai oliiviöljy ja kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Kun sipulit pehnevät, lisää pannulle pari teelusikallista sitruunan mehua ja kuoriraastetta sekä omenamehu. Anna keittyä muutama minuutti ja pudota sitten levyn lämpötilaa. Lisää pannulle turkkilainen jogurtti ja sekoita huolellisesti. Mausta ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria ja lisää jokiravun pyrstöt kastikkeen joukkoon. Lisää kastike pastan joukkoon korianterisilpun kera ja sekoita huolellisesti. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti