Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 20. helmikuuta 2020

Mausteinen lammascurry

Syksy ja talvi ovat täydellistä aikaa ns. pataruuille, joita haudutellaan pitkään ja jotka ovat tuhteja ja ruokaisia. Tässä on yksi erittäin hyvä esimerkki sellaisesta; mitä pidempään hauduttelet, sen parempaa tästä tulee. Karitsaa tulee syötyä harmillisen harvoin, senkin vuoksi, että sen saatavuus (etenkin luomuna) on perusmarketeista haasteellista. Tähänkin onneksi apu löytyy Reko-ketjuista (Rejäl konsumption -reilua kuluttamista), joita olen suosinut jo pidemmän aikaa. Näiden ketjujen idea on ostaa suoraan tuottajilta, ilman turhia välikäsiä. Ja suurin osa niissä tarjolla olevista tuotteista (ainakin omalla asuinseudullani) ovat myös luomua. Tässä reseptissä tuli heiteltyä mieleisiä aineksia pataan ja pitkälla hauduttelulla kaikista sai niiden parhaat puolet esille. Tämä on myös ruoka, joka maistuu seuraavana päivänä vieläkin paremmalle!


Ainekset: (2 hengelle)

n. 500g luomukaritsan paistia
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
3cm pala inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
1 punainen chili, siivutettuna
2 sipulia, silputtuna
1 rkl korianterijauhetta
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 tl kurkumaa
2 tl tamarinditahnaa
2 rkl fariinisokeria
reilu ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
3 rkl tomaattipyreetä
1 tlk kookosmaitoa

koristeeksi tuoretta korianteria silputtuna

Paloittele karitsan paisti kuutioiksi. Hienonna sipulit, siivuta chili ja raasta kuorittu inkivääripala. Kuumenna syvässä pannussa oliiviöljy ja voi ja kuullota chiliä, valkosipulia ja inkivääriä pannulla pieni hetki. Lisää sipulisilppu pannulle ja pyörittele niitä hetki. Lisää mausteet ja sokeri ja sekoita kunnolla. Lisää lihakuutiot pannulle ja paista pinnat kiinni kuutioista. Lisää tomaattipyree ja kookosmaito pannulle ja sekoita kunnolla. Pudota levyn lämpötila miedoksi ja anna curryn keittyä kasaan 1,5 tunnin ajan, säännöllisesti sekoittaen. Tarjoile riisin kera ja koristele annos tuoreella korianterisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti