Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 5. maaliskuuta 2020

Carpacciosalaatti

Harvoin jaksan kokata vain itselleni jotain erityistä. Yleensä hyvä ruoka on vieläkin parempaa, kun sen saa jakaa jonkun kanssa. Taannoin kävi kuitenkin niin, että vietin viikonloppua yksin kotona ja mieli teki hyvää ruokaa. Päädyinkin miettimään omia lempiruokiani ja sen kautta syntyi pääruuan virkaa toimittanut salaatti. Tässä oli jo hyvää yritystä carpaccio-överin vetämiseen, sen verran paljon sitä yhteen annokseen kertyi. Kokonaisuus oli kuitenkin toimiva, kun punaisen lihan rinnalle laittoi tuoreita kasviksia ja ihanan raikkaita boysenmarjoja.


Ainekset: (1 hengelle)

200g naudan sisäfileetä
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Salaatti:
pieniä kapriksia
versoja
retikkaa, raastettuna
parmesania
kirsikkatomaatteja
boysenmarjoja
pinjansiemeniä

Kastike:
oliiviöljyä
dijon-sinappia
sitruunan mehua
pieni ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuri

Hienonna valkosipuli ja hiero se oliiviöljyn kera sisäfileen pintaan. Raasta pinnalle myös ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä reilulla lämmöllä ja paista sisäfileestä pinnat kiinni. Nosta filee poista pannulta ja anna vetäytyä pari minuuttia. Kääri filee kelmuun ja laita se pakkaseen n. tunniksi. Sillä välin sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna myös kastikkeen makustua hetken aikaa jääkaapissa. Nosta filee pois pakkasesta ja leikkaa siitä terävällä puukolla ohuita siivuja. Asettele siivut tasaisesti lautaselle ja kasaa salaatti siivujen päälle. Mausta kastikkeella ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti