Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Baileys-juustokakku suklaisella kakkupohjalla

Juustokakut on helppo ja herkullinen ratkaisu jälkiruuaksi. En liiemmin pidä niissä yleisesti käytetyistä keksipohjista ja päädyinkin miettimään tilalle jotain muuta ratkaisua. Meillä viettiin taannoin tyttöjen iltaa ja päätin rohkeasti kokeilla, onnistuisiko Baileys-juustokakku uudenlaisella pohjalla. Se ei ainoastaan onnistunut vaan ylitti omat odotukseni moninkertaisesti. Suklainen kakkupohja on helppo ja nopea tehdä ja kruunaa Baileys-moussen. Kakun kun koristelee tuoreilla marjoilla tai hedelmillä, saa siihen lisäksi vielä kivaa pientä hapokkuutta.


Ainekset:

Pohja:
60g voita
70g tummaa suklaata
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
pieni ripaus ruususuolaa

Täyte:

4 liivatelehteä
3 kananmunan valkuaista
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
400g mascarpone-juustoa
1 dl Baileys-kermalikööriä

Laita irtopohjaiseen kakkuvuokaan (18cm halk.) leivinpaperi pohjan peitteeksi ja voitele vuuan reunat oliiviöljyllä. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon suklaa, kunnes se on täysin sulaa. Lisää seoksen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja ripaus ruususuolaa. Sekoita huolellisesti ja lisää seokseen kananmuna. Kun kananmuna on sekoitettu seokseen, lisää vielä jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Kokeile cocktail-tikun avulla, että pohja on kypsää (tikkuun ei tartu taikinaa). Kumoa pohja hieman jäähtyneenä ja laita uudestaan uusi leivinpaperi kakkuvuuan pohjalle. Voitele reunat oliiviöljyllä ja asettele jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan. Valmista täyte laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset (mieluiten) metallikulhossa napakaksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tomusokeri ja vaahdota ne löysäksi vaahdoksi. Lisää kermaseoksen joukkoon ensin mascarponejuusto ja sitten valkuaisvaahto. Kuumenna Baileys-likööri kattilassa lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon yksitellen liivatelehdet, joista ylimääräinen vesi on puristeltu pois. Lisää likööriseos ohuena nauhana juusto-kermaseokseen koko ajan vatkaten. Kaada vuokaan ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Yön yli ollessaan maut tasaantuu parhaiten. Koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla; tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti