Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 25. huhtikuuta 2020

Mausteinen hunaja-limemarinadi

Olen aiemminkin postannut siitä, miten mieluiten ostan lihani maustamattomana. Se pätee aivan erityisesti kanan osalta ja tykkäänkin kehitellä uusia makuelämyksiä marinoimalla kanafileet itse. Tämä on mukavasti potkua sisältävä marinadi, joka ei kuitenkaan vie tulisuudellaan tilaa muilta marinadin aineksilta. Tämä resepti on viime kesältä ja maut ovat aivan parhaimmillaan, kun kanafileet grillaa, vaikka hyvää tulee myös ihan vaan pannulla paistamalla.



Ainekset: (2 hengelle)

300g broilerin fileitä

Marinadi:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
limen mehu
yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
2 tl sriracha-chilikastiketta
2 rkl mietoa chilirouhetta
puolikas ruukullinen tuoretta korianteria, hienonnettuna

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerin fileet syvään kulhoon tai muovipussiin ja kaada marinadi fileiden päälle. Kääntele fileitä huolellisesti, jotta marinadia on niiden jokaisella puolella. Laita fileet jääkaappiin ja anna marinoitua vähintään tunnin ajan. Ota fileet huoneen lämpöön n. 20 minuuttia ennen kypsennystä. Kuumenna grilli ja grillaa fileet kypsiksi. Tarjoile haluamasi lisukkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti