Ylijäämäbasilikan alettua osoittaa nuupahtamisen merkkejä, päädyin tekemään vihreää pestoa niistä aineksista, mitä kotona oli saatavilla. Tavallisesta pestoreseptistäni poiketen käytin vain parmesanjuustoa ja maun kaivatessa sitä maagista "jotain", päätin lähteä peston kanssa ihan omalle linjalle. Ja näin siitä sitten syntyi ihan älyttömän herkullinen chilillä maustettu versio pestosta. Alunperin piti annokseen tulevat kanat vain maustaa pestolla ja lisätä salaattiin, mutta pesto huusi rinnalleen pastaa. Joten sitä se myös sai.
Ainekset: (2 hengelle)
400g kanafileesuikaleita
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
Pesto:
ruukku basilikaa
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
reilusti raastettua parmesania
pinjansiemeniä
limen mehu
oliiviöljyä
sambal oelek chilitahnaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
gluteenitonta pastaa
Keitä gluteeniton pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kuivalle, kylmälle pannulle pinjansiemenet ja kuullota niitä nopeasti hetki. Siirrän pinjansiemenet syvään kulhoon ja kuumenna samalla pannulla tilkka oliiviöljyä. Lisää valkosipuli pannulle ja kuullota muutama minuutti. Laita myös valkosipulit pinjansiementen kanssa samaan kulhoon. Lisää sinne myös basilika, limen mehu, parmsesanraaste ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon oliiviöljyä, kunnes pestotahnasta tulee hieman löysempää. Lisää vielä sambal oelek chilitahnaa oman maun mukaan ja sekoita se huolellisesti tahnan joukkoon. Paista kanafileesuikaleet kypsiksi ja sekoita ne pestotahnan joukkoon. Annostele lautasille pastaa, kanapestotahnaa ja koristele halutessasi juustoraasteella, mustapippurilla ja kevätsipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti