Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Sitruunainen uunilohi

Saimme iloksemme illallisvieraita arki-iltana ja sen myötä oli syytä keksiä ruokaa, joka valmistuu lähes itsestään ja melko nopeasti. Tietenkään sitä unohtamatta, että sen pitäisi myös maistua hyvälle. Kalaa tulee syötyä viikoittain ja koska kuhaa syötiin samalla viikolla kahteen otteeseen, päädyttiin nappaamaan kalatiskiltä tällä kertaa lohta mukaan. Siihen yksinkertaisesti makua sitruunasta, valkosipulista ja chilistä ja koko komeus uuniin - ei paljon helpompaa voi ruuanlaitto olla. Meillä tämä tarjoiltiin tällä kertaa salaatin kera, mutta kylkeen sopii toki muutkin lisukkeet.

 

 

Ainekset: (4 hengelle)

n. 1kg lohifileetä
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
sitruunan mehu ja kuoriraaste
punainen chili, siivutettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
ruohosipulia, hienonnettuna
 
Laita lohifilee uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta kalaa sitruunan mehulla ja raasta kalan päälle pieni ripaus suolaa ja mustapippuria. Levitä hienonnettu valkosipuli kalan pintaan. Ripottele kalan päälle chilisiivuja ja ruohosipulia ja kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes kala on sopivan kypsää. Tarjoile haluamasi lisukkeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti