Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 5. syyskuuta 2022

Appelsiini-yrttimaustettu uunilohi

Kävi taannoin hassu sattuma ruokakaupassa, kun ajattelin tehdä päivän ruuaksi uunilohta perinteisellä reseptillä. Vaan niinpä oli kaupasta loppu samaan aikaan sekä sitruunat, että limet. Kalan kanssa sitrushedelmät toimii tosi kivasti ja pienen hetken mietittyäni päätin kokeilla appelsiinin toimivuutta lohen kanssa. Vaihdoin myös perinteiset punaiset chilit vihreisiin jalopenoihin ja sekin oli oikein toimiva ratkaisu.

 

Ainekset: (2 hengelle) 

n. 500g kirjolohifileetä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
appelsiini, kuoriraaste ja mehu
tuoretta korianteria, hienonnettuna
tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
vihreä jalopeno, siivutettuna
 
Kuumenna 4D kiertoilmauuni 160-asteiseksi (tai perinteinen ylä- ja alalämpö 200 astetta). Laita lohifilee leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Purista appelsiinin puolikkaasta mehu lohen pinnalle ja raasta myllyistä ripaus ruususuolaa ja mustapippuria päälle. Hienonna yrtit ja valkosipuli ja ripottele ne appelsiinin kuoriraasteen kera kalan pinnalle. Lisää vielä jalapenosiivut ja laita kala uuniin n. 20 minuutiksi, kunnes se on kypsää. Tarjoile heti haluamasi lisukkeiden kera. Meillä tämä syötiin appelsiini-mozzarellasalsan kera, johon resepti löytyy TÄÄLTÄ


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti