Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 18. lokakuuta 2022

Herkullista arkiruokaa kasviksista ja possun sisäfileestä

Arkena välillä tulee oiottua ruuanlaiton osalta ja kaikki sellainen, mikä valmistuu nopeasti ja helposti, on suosiossa. Tämä resepti kehkeytyi sen pohjalta, että sain eräänä viikonloppuna ruokajuhlaa ystäväni luona viettäessä kotiinviemiseksi ehkä suurimman kesäkurpitsan, jonka olen koskaan nähnyt. Ja mikäs sen parempaa, kuin taikoa hyvää ruokaa ystävän itse kasvattamasta kasviksesta.

Ainekset: (2 hengelle)

n. 500g possun marinoitua sisäfileetä, suikaloituna
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl hunajaa
ripaus sitruunamehua
tilkka oliiviöljyä
 
kesäkurpitsa, kuutioituna
isoja luumu- tai kirsikkatomaatteja, 4 osaan pilkottuna
loraus oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste
ripaus mustapippuria
 
parmesania, raastettuna
tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
 
Kuumenna kiertoilmauuni (4D) 160-175 asteeseen. Laita pilkotut kesäkurpitsa ja tomaatit uunivuokaan. Ripottele päälle oliiviöljyä ja sitruunan mehua ja kuoriraastetta. Viimeistele ripauksella mustapippuria ja laita uuniin kypsymään n. 20 minuutiksi. Mikäli haluat kasviksista täysin pehmeitä, lisää paistoaikaa. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista possun fileesuikaleet kypsiksi. Lisää pannulle tomaattisose ja mausta se hunajalla ja sitruunamehulla. Anna makustua pannulla n. 5 minuuttia ja tarjoile sen jälkeen uunissa valmistuneiden kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti