Tämä resepti syntyi eräänä ihan tavallisena keskiviikkona, jolloin kesken työpäivän iski vahva fiilis, että tänään haluan syödä jotain todella hyvää ja kokeilla jotain ihan uutta reseptiikkaa. Yritin hakea inspiraatiota valmiista resepteistä, mutta koska vastaan ei tullut mitään sellaista, joka olisi suoriltaan iskenyt makuhermoihin, päätin vain heitellä aineksia kattilaan ja katsoa, millaisen lopputuloksen niistä saisi aikaiseksi. Possun sisäfilee ja suurin osa aineksista oli kaapissa jo valmiiksi, niin innostuin rakentelemaan niistä aasialaistyyppisiä annoksia, joissa isossa roolissa on herkullisen kermainen maapähkinävoikastike.
Ainekset (2 hengelle)
n. 500g possun sisäfileetä tai naudan ulkofileetä, suikaloituna
keitettyä riisiä
salaatinlehtiä
avokadoa, kuutioituna
punaista chiliä, hienonnettuna
tuoretta korianteria
(limelohkoja)
Kastike;
tilkka seesamiöljyä
3 salottisipulia, hienonnettuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
1 rkl ruokokidesokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl maapähkinävoita
1 tl tamarinditahnaa
kookoskermaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti