Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Aasialaiset salaatinlehtikääröt

Tämä resepti syntyi eräänä ihan tavallisena keskiviikkona, jolloin kesken työpäivän iski vahva fiilis, että tänään haluan syödä jotain todella hyvää ja kokeilla jotain ihan uutta reseptiikkaa. Yritin hakea inspiraatiota valmiista resepteistä, mutta koska vastaan ei tullut mitään sellaista, joka olisi suoriltaan iskenyt makuhermoihin, päätin vain heitellä aineksia kattilaan ja katsoa, millaisen lopputuloksen niistä saisi aikaiseksi. Possun sisäfilee ja suurin osa aineksista oli kaapissa jo valmiiksi, niin innostuin rakentelemaan niistä aasialaistyyppisiä annoksia, joissa isossa roolissa on herkullisen kermainen maapähkinävoikastike.

 
 
Ainekset (2 hengelle)
 
n. 500g possun sisäfileetä tai naudan ulkofileetä, suikaloituna
keitettyä riisiä
salaatinlehtiä
avokadoa, kuutioituna
punaista chiliä, hienonnettuna
tuoretta korianteria
(limelohkoja)

Kastike;
tilkka seesamiöljyä
3 salottisipulia, hienonnettuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
1 rkl ruokokidesokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl maapähkinävoita
1 tl tamarinditahnaa
kookoskermaa

Aloita valmistamalla kastike. Kuumenna pienessä kastikekattilassa tilkka seesamiöljyä ja kuullota hienonnettuja sipuleja hetki. Lisää niiden joukkoon ruokokidesokeria ja anna sipuleiden karamellisoitua. Lisää kattilaan kalakastike, maapähkinävoi ja tamarinditahna. Sekoita huolellisesti ja lisää kookoskermaa oman maun mukaan joku koko purkki (2dl) tai vain puolet. Maistele kastiketta kookoskermaa lisätessäsi, jotta löydät omiin makunystyröihin parhaiten sopivan kombon. Mitä enemmän kookoskermaa, sitä miedommat maut. Pudota kastikekattilan levyn lämpötila alhaiseksi, jotta kastike pysyy lämpimänä, mutta ei kiehu. Sekoita säännöllisesti. Paista lihasuikaleet tilkassa seesamiöljyä ja karamellisoi myös ne ruokokidesokerilla. Asettele lautasille salaatinlehtiä ja täytä ne riisillä ja lihasuikaleilla. Annostele päälle kastiketta reilusti ja viimeistele annokset chilillä ja korianterilla. Halutessasi purista tuoretta limemehua annoksiin tai tarjoile ne limelohkojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti