Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 14. elokuuta 2023

Herkullinen tomaattikeitto

Kiireisen työpäivän pelastuksena toimii lähes itsekseen valmistuva tomaattikeitto. Keitto saa kerätä makuja rauhallisesti keittyessään ja viimeisen silauksen tomaattikeittoon saa tuorejuustolla. Tätä voi varioida loputtomiin vaihtamalla reseptissä käytettävää tuorejuustoa.

Ainekset: (2 hengelle)

400g Mutti tomaattimurskaa basilikalla
1 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
1 tl Santa Marian broilermausteseosta
1 tl Meiran grillausmaustetta
3 rkl Valio Viola kolme pippuria tuorejuustoa
pieni ripaus ruususuolaa
 
2 palaa Wasan gluteenitonta näkkäriä sesaminsiemenillä ja merisuolalla
tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
 
Lisää syvään kastikekattilaan tomaattimurska, balsamico, hunaja, broilermausteseos ja grillausmauste. Huuhtele tomaattimurskapurkki n. 1 dl vettä ja kaada vesi tölkistä keittoainesten joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele kasaan miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia säännöllisesti sekoittaen. Lopuksi pudota levyn lämpötilaa ja lisää keiton joukkoon tuorejuusto ja sekoita huolellisesti. Anna keiton maustua vielä viitisen minuuttia kiehumatta, maista ja mausta tarvittaessa pienellä ripauksella ruususuolaa. Annostele lautasiin ja paloittele näkkileipä keiton sekaan ja ripottele päälle ruohosipulia. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti