Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 15. syyskuuta 2023

Aurajuusto-valkosipulietanat

Jos olisi pitänyt nimetä yksi ruoka-aine, jota en koskaan olisi uskonut itse kokkaavani, etanat olisi helposti saattanut olla sellainen. Kuitenkin pääsin maistamaan ystäväni kokkaamia etanoita ja ihastuin niihin itsekin. Valkosipulin ja aurajuuston keskinäinen liitto on lähes pyhä ja sen kanssa etanat toimii erittäin hyvin. Kylkeen pannulla paisteltua gluteenitonta patonkia ja siinähän se sitten onkin, kaikessa yksinkertaisuudessaan, pelkkää herkkua.



Ainekset: (2 hengelle)

purkki Maison Gourmet etanoita (säilyke)
2-3 yksikyntistä valkosipulia
100g voita
100g Aurajuustoa murennettuna
korianteria, ruohosipulia tai jotain muuta itselle mieleistä yrttiä

Schär gluteenitonta patonkia, viipaloituna
 
Huuhdo etanat pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdestä purkista riittää etanoita kolmeen perinteiseen 6-koloiseen etanapannuun. Hienonna valkosipulit ja pehmennä voi huoneenlämmössä tai mikrossa. Sekoita valkosipuli, pehmeä voi, aurajuusto ja hienonnettu korianteri/ruohosipuli/tms. keskenään tasaiseksi mössöksi. Asettele etanapannujen jokaiseen koloon yksi etananlihapala ja annostele reilusti voi-valkosipulimössöä niiden päälle. Kuumenna uuni 250-asteiseksi ja laita etanapannut uuniin n. 10 minuutiksi. Tarkkaile, ettei pinta kärähdä tarpeettomasti. Etanoiden ollessa uunissa, kuumenna kuiva paistinpannu keskilämmöllä ja paista viipaloitua patonkia pari minuuttia per puoli, jotta se saa rapean pinnan. Koristele etanapannut halutessasi vielä Aurajuustomurulla ja tuoreella yrittsilpulla. Tarjoile patonkiviipaleet ja etanat heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti