Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 21. syyskuuta 2023

Gluteeniton peltileipä

Keittolounaat on itselle merkki hektisestä arjesta ja päätinkin uuden viikon lounaat hoitaa etukäteen valmiiksi. Pelkkä keitto tuntui vähän heppoisalta lounaalta ainakin niiden päivien osalta, jolloin aamutuimasta heräsin jo treenien vuoksi käynnistämään päivän urheilulla, ennen varsinaisen työpäivän aloittamista. Siitä lähtikin idea peltileivästä, jossa ei tarvi kuin oikeastaan sekoittaa ainekset keskenään ja leipä valmistuu uunissa nopeasti. Peltileipä maistui sellaisenaankin, mutta erityisen hyvää se oli mausteisen tomaattikeiton kyljessä.


Ainekset:

4 dl Barista kaurajuomaa
1 tl psylliumia
ripaus ruususuolaa
2 tl hunajaa
 
4 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
1,5tl leivinjauhetta
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kaurajuoman joukkoon psyllium, suola ja hunaja. Anna seoksen seistä n. 5 minuuttia. Sekoita gluteenittoman jauhoseoksen joukkoon leivinjauhe ja sekoita se kaurajuomaseoksen joukkoon, vatkaten taikinakoukuilla samalla. Lisää vielä kaurahiutaleet ja vaivaa muutama minuutti taikinaa taikinakoukuilla. Lisää oliiviöljyä ja sekoita, kunnes öljy sekoittuu kunnolla taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja levitä tasaisesti (tällä annostuksella tulee vajaa pellillinen). Paista leipää n. 20 minuuttia uunin keskitasolla 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti