Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 2. lokakuuta 2023

Viikunakastike

Meillä oli pakkasessa odotellut kokkausvuoroa muutama poron vasan filee ja viikonloppuna sainkin ajatuksen viimeinkin kokata ulkofileetä meille aikuisille. Päätin vetää lihalle lisukkeeksi perinteisiä (itse tehtyjä ja maustettuja) uunilohkoperunoita ja vasta kaupassa päättää tarkemmin, minkälaisen kastikkeen näille teen. K-kaupassa eteeni osui tarjouksessa ollut laatikollinen tuoreita viikunoita ja siitähän se ajatus sitten lähti.

 Ainekset:

 
5 tuoretta viikunaa, kuutioituna
2 isoa tomaattia, kuutioituna 
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
punainen chili, hienonnettuna
oliiviöljyä
sinapinsiemeniä
fenkolin siemeniä
ripaus ruususuolaa
1-3 rkl ruokokidesokeria
 
(ruohosipulia, hienonnettuna)

Aloita kuutioimalla viikunat ja tomaatit ja hienontamalla chili ja valkosipulit. Kuumenna syvässä kastikepannussa reilusti oliiviöljyä ja kuullota ensin valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää sitten pannulle viikunat ja tomaatit. Kun tomaateista irtoava neste alkaa haihtumaan, lisää pannulle loput mausteet ja ruokokidesokeri. Kastiketta kannattaa keitellä kasaan reilu puoli tuntia. Muista tarkistaa maku muutaman kerran ja lisää tarvittaessa hieman ruokokidesokeria, jotta maku on tasapainoisen makean tulinen. Tarjoile haluamassasi annoksessa kastikkeen roolissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti