Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 6. lokakuuta 2023

Kermaiset katkaraputäytteiset cannellonit

Aikaa ennen gluteeniyliherkkyyteni puhkeamista tuli säännöllisesti kokattua tätä ihanaa cannellonireseptiä. Koko resepti jäi vuosiksi unholaan, koska saatavilla ei ollut gluteenittomia cannelloneja. Siksi olikin aivan mahtava törmätä K-kaupan hyllyssä gluteenittomiin cannelloneihin. Ostin näitä paketin kaappiin odottamaan sopivaa hetkeä ja vähän unohdinkin koko aiheen. Eräänä arki-iltana oltiin taas sen äärellä, ettei työpäivän jälkeen ollut liiemmin energiaa lähteä ruokakauppaan ja päätin kokkailla meille niitä kuuluisia "kotikaappien antimia". Siinä yhteydessä cannellonit tulivat vastaan ja koska pakastimesta löytyi katkarapuja, päätin kehitellä uuden version vanhasta reseptistä.

 
Ainekset: (2 hengelle)

180g katkarapuja, sulatettuna
iso sipuli, hienonnettuna
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
Santa Marian tulista chilirouhetta
3 rkl kuivattua ruohosipulia (tai puolikas ruukku tuoretta)
1 purkki Koskenlaskija Voimakas Ruoka & Dippi juustoa
 
Farabellan gluteenittomia cannelloni-pastaputkia (n. 10 kpl)

purkki yrittimaustettua tomaattimurskaa (ja hieman vettä putkin huuhtelusta)
1 rkl hunajaa
1 rkl limen mehua
ripaus mustapippuria
parmesanjuustoa, raastettuna

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan (joko ajan kanssa tai kylmässä vesihauteessa). Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuumenna kastikekattilassa reilusti oliiviöljyä. Kuullota sipuleja ja chilirouhetta hetken aikaa öljyssä, kunnes sipulit pehmenevät hieman. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon Koskenlaskija ja kuivattu ruohosipuli. Sekoita huolellisesti ja lisää joukkoon sulat (ja valutetut) katkaravut. Täytä jokainen cannelloni katkarapu-Koskenlaskijaseoksella ja asettele ne syvään uunivuokaan. Sekoita keskenään tomaattimurska, hunaja, limen mehu ja ripaus mustapippuria. Kaada tomaattimurskaseos cannellonien päälle niin, että peittyvät kokonaan. Raasta päälle parmesanjuustoa ja laita cannellonit 200-asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi. Annostele lautasille ja tarjoile heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti