Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 23. lokakuuta 2023

Valkosipulinen lime-lohipasta

Viime aikoina olen ollut varsin usein luovalla tuulella ja uutta reseptiikkaa on syntynyt tasaisella tahdilla. Tämä tuotos syntyi heräteostoksena kaupasta mukaan tarttuneen linssipastan myötä. Päätin marinoida lohta hetken ja marinadista sai kivan kastikkeen, kun sen kuumensi pannulla samalla kun paistoi lohipalat kypsiksi.

Ainekset: (2 hengelle)


400g lohta, paloiteltuna
 
Marinadi:
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
iso ja mehukkaan limen kuoriraaste ja mehu
keltainen chili, hienonnettuna
tuoretta korianteria, hienonnettuna

iso sipuli, hienonnettuna
miniluumutomaatteja, puolitettuna
tilkka oliiviöljyä
avokado, kuutioituna
 
Felicia red lentil pastaa
(ripaus sitruunapippuria)

Aloita sekoittamalla marinadin ainekset keskenään. Laita paloiteltu lohi syvään kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita huolellisesti ja laita kala jääkaappiin marinoitumaan noin puoleksi tunniksi. Sillä välin hienonna sipuli ja puolita tomaatit ja kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä. Kuullota sipulia ja tomaatteja siinä hetki, kunnes pehmenevät hieman. Siirrä sivuun ja lisää kuumalle pannulle kalan palat ja marinadi ja paista kala kypsäksi, viimeistele kala pienellä ripauksella sitruunapippuria. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja annostele pastan lisäksi lautasille sipuli-tomaattiseosta, kuutioitua avokadoa ja kalaa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti