Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Paahdetut kikherneet

Olen tänä vuonna pyrkinyt panostamaan kasvisruuan lisäämiseen meidän ruokavaliossa ja sitä myöden linssit ja erilaiset pavut ovat tulleet tutuksi. Kikherneet ovat sellaisenaankin hyviä ja sopivat moneen, mutta kaipasin sellaista ratkaisua, jossa keittoon, salaattiin tai puuroon voisi lisätä proteiinin lähdettä vaivattomasti. Muutamien ideoiden myötä päädyin kokeilemaan kikherneiden paahtamista. Näitä kun tekee isomman satsin kerrallaan, ne säilyvät pari päivän jääkaapissa ja ovat heti käyttövalmiita.

Ainekset:

purkki Go Green kikherneitä, valutettuna
oliiviöljyä
juustokuminaa
Sambal oelek chilitahnaa
hunajaa
limen mehua ja kuoriraastetta
 
Sekoita kaikki mausteet oliiviöljyn joukkoon. Valuta kikherneet ja sekoita mausteseos niiden joukkoon huolellisesti. Laita maustetut kikherneet leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle ja paahda kikherneitä 225-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, kunnes saavat pientä väriä pintaansa. Kikherneitä kannattaa pari kertaa pyöritellä paahtamisen aikana, jotta herneet eivät kärähdä vaan paahtuvat tasaisesti. Anna jäähtyä ja käytä sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti