Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 16. joulukuuta 2023

Chilinen katkarapurisotto

Tänään ruoka syntyi ihan puhtaasti mielitekojen pohjalta. Jostain syystä halusin kokata tänään jotain katkaravuista ja koska tuntuu, että pastaa ja salaatteja on syöty lähes liukuhihnalta viime aikoina, päätin tehdä katkaravuista risottoa. Ruuanlaittoon ei tänään ollut käytettävissä liikaa aikaa tai energiaa, joten päätin pitää tämän reseptin varsin yksinkertaisena. Chilitahnan kanssa kannattaa olla varovainen - tällaisenaan sopii meille, jotka pidämme reilusta potkusta ruuassa - herkempien kannattaa pienentää chilitahnan määrää.

 

Ainekset: (2 hengelle)

makea sipuli, hienonnettuna
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
voita
1,5 dl risottoriisiä
4 dl kasvislientä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä 
3 tl sambal oelek chilitahnaa
sitruuna, kuoriraaste ja mehu
1 dl raastettua parmesania
tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
pussi katkarapuja, sulatettuna
mustapippuria
(parmesanlastuja)
 
Kuumenna kattilassa pieni nokare voita ja kun se sulaa pannulle, kuullota ensin sipuleja muutama minuutti. Lisää pannulle toinen nokare voita ja lisää risottoriisi pannulle. Sekoittele toistuvasti ja kun risottoriisi muuttuu läpikuultavaksi, lisää pannulle kasvislientä sen verran, että riisi juuri ja juuri peittyy. Anna kiehua miedolla lämmöllä ja kun neste alkaa olla imeytynyt, lisää pannulle vuorostaan valkoviiniä sen verran, että riisi juuri ja juuri peitttyy. Lisäile tällä tavalla vuorotellen kasvilientä ja valkoviiniä. Toista tätä, kunnes risottoriisi on pehmennyt (n. 20 minuuttia). Sen jälkeen lisää risoton joukkoon sambal oelek, sitruunan mehu ja kuoriraaste, ruohosipuli ja reilu ripaus mustapippuria. Sekoita huolellisesti. Pudota lämpö pienelle ja lisää pannulle vielä parmesanraaste ja katkaravut. Sekoittele hetki, jotta katkaravut lämpenevät - muista olla lämmön kanssa varovainen ja tarjoile mahdollisimman pian, jotta katkaravut eivät muutu sitkeiksi. Koristele annokset halutessasi parmesanlastuilla, ruohosipulisilpulla ja sitruunan kuoriraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti