Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 1. tammikuuta 2024

Pasta carbonara

Näin se on taas uusi vuosi alkanut ja kokkailut meillä senkun jatkuu. Tajusin tässä hämmentävän tosiasian, että kaikkien näiden vuosien aikana, kun olen kokkaillut aktiivisesti, italialaisen keittiön klassikko on jäänyt kokonaan kokeilematta. Ostin taannoin sunnuntaibrunssia varten reilummin pekonia ja koska sitä jäi, piti keksiä jokin herkullinen keino käyttää sitä. Lyhyesti googlailin ajatuksia ja lopputulos oli, että päädyin tekemään tätä pastaherkkua, omalla pienellä twistillä tietysti. Tykkään itse pekonista nimenomaan sellaisena oikein rapsakkana ja sellaisena se sopi erinomaisesti myös tähän reseptiin. 

Ainekset: (2 hengelle)


200g Amerikan pekonia

pieni sipuli, hienonnettuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
oliiviöljyä
tuoretta ruohosipulia

2 kananmunaa
reilusti mustapippuria
pieni ripaus ruususuolaa
1 dl raastettua parmesanjuustoa
 
gluteenitonta spagettia

Laita pekonisiivut leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paahda pekonisiivut rapeaksi n. 20 minuutissa. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää loppuvaiheessa tuore ruohosipuli ja sekoita kunnolla. Siirrä sipulit sivuun odottamaan annosten tekoa. Kun pekoni on paistunut uunissa rapeaksi, nosta uunipelti pois uunista. Siirrä pekonisiivut talouspaperin päälle ja kuivaa ylimääräinen rasva niistä pois sen avulla. Hienonna rapeat pekonisiivut pienemmiksi palasiksi ja kaikista rapsakoin osa melko hienoksi pekonipölyksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja sillä välin sekoita keskenään kananmunat, mustapippuri, ruususuola ja suurin osa parmesanraasteesta. Kun pasta on keittynyt, säästä hieman keitinvettä varmuuden vuoksi. Valuta pasta ja sekoita heti sen joukkoon kananmuna-juustoseos. Tarvittaessa notkista seosta lisäämällä pastan keitinvettä hieman pastan joukkoon. Sekoita joukkoon sipuliseos ja suurin osa pekonista. Koristele annokset pekonipölyllä, parmesanraasteella, reilulla ripauksella mustapippuria ja tuoreella ruohosipulisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti