Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Chilinen kanapasta aurinkokuivatuilla tomaateilla

Tässä on taas yksi loistava esimerkki tältä viikolta, miten arkenakin voi syödä hyvää ruokaa - ilman, että sen valmistaminen veisi paljon aikaa tai vaatisi miljoona eri ainesosaa. Meillä on kaapeissa yleensä pari vaihtoehtoa pääraaka-aineeksi ja tällä kertaa tofun sijaan tartuin kanasuikaleisiin. Joskin tämä maistuisi varmasti myös erinomaisesti vaikkapa juuri tofun kera kasvisversiona.

 Ainekset: (4 annosta) 

400g kanasuikaleita
ripausruusuuolaa
tilkka oliiviöljyä/ruohosipuliöljykuutio
2 rkl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
pieni punasipuli, silputtuna
sipuli, silputtuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
purkki Coop chilitomaattimurskaa
chilihiutaleita
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl balsamicoa
1/2 purkki Rainbow mustapippurituorejuustoa
 
parmesanlastuja
tuoretta ruohosipulia
gluteenitonta pastaa 

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Paista kanasuikaleet lähes kypsiksi ja lisää pannulle aurinkokuivatut tomaattisuikaleet ja hieman niiden öljyä. Lisää pannulle sipulit ja kuullottele niitä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja n. 1 dl vettä (huuhtomalla purkki) pannulle. Lisää balsamico, siirappi, chilihiutaleet. Keittele 10 minuuttia ja pudota levyn lämpötilaa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja anna makustua sen aikaa, että pasta ehtii keittyä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile parmesanraasteen ja ruohosipulisilpun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti