Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Gluteeniton banaanileipä

Sattui iskemään mieliteko tuoretta leipää kohtaan, joten sellaista piti sitten leipoa. Päätin tehdä leivän niistä aineksista, mitä kaapeista löytyi suoraan ja pari pöydällä uhkaavasti tummuvaa banaania tuntui luontevalta käyttää juuri tähän. Yksinkertaiset ainekset ja helppo tehdä. Ja maistui erinomaiselta sekä uunituoreena, että pari päivää jääkaapissakin oltuaan. Ja toisin kuin voisi ajatella, banaani ei tässä maistu liikaa eikä tee leivästä erityisen makeaa.

 

Ainekset: 

2 kypsää banaania 
2 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
ripaus kanelia
 
seesaminsiemeniä
hienonnettuja cashewpähkinöitä

Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon kananmunat ja oliiviöljy. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Mausta pienellä ripauksella ruususuolaa ja kanelia. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi levitä se tasaisesti öljytyn leipävuuan pohjalle. Ripottele päälle reilusti seesaminsiemeniä ja hiennonettua cashewpähkinää. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna leivän vetäytyä hetki ja nosta lastan avulla pois paistovuuasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti