Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Nopeat välipalabruschettat

Viikonloppuna oli kaikenlaista hässäkkää ja paljon ohjelmaa. Niinpä siinä sitten lounas unohtui kokonaan ja päätin tehdä meille näitä välipalaksi, alkuruuaksi tai vaikkapa lounaaksi sopivia helppoja ja nopeita bruschettaleipiä. Schär valmistaa vaaleaa gluteenitonta patonkia, jota on saatavilla todella monista ruokakaupoista. Patonkia on meillä käytetty pääasiallisesti aina silloin kun patonkia tarvitaan ja se toimii monessa tilanteessa erinomaisesti. Näillä lähti nälkä ja valmistuivat vajaassa puolessa tunnissa.

Ainekset: (2 hengelle)

 
Schärin gluteeniton patonki, 4 osaan leikattuna
 
oliiviöljyä
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

miniluumutomaatteja, 8 osaan kuutioituna
sipuli, hienonnettuna
tuoretta basilikaa, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
juustoraastetta

(balsamicoa)

Leikkaa patonki puoliksi ja halkaise puolikkaat. Laita ne leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle leikkuupinta ylöspäin ja kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita Oliiviöljy, valkosipuli, sitruunan mehu ja kuoriraaste keskenään ja mausta ripauksella mustapippuria ja ruususuolaa. Levitä öljyseos patonkien pinnalle. Kuutioi miniluumutomaatit, sipuli ja basilika. Annostele niitä patonkien päälle reilusti ja lisää viimeisenä pieni ripaus ruususuolaa. Laita päälle juustoraastetta ja lämmitä patongin palasia uunissa täytteineen n. 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Tarjoile heti ja ripottele päälle halutessasi vielä hieman balsamicoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti