Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Tulista kookoskanaa

Yksi pitkäaikaisista kestosuosikeistamme. Helppoa, nopeaa ja silti niin maukasta. Tämä on yksi ensimmäisistä resepteistä, joita kokeilin kokkauskipinän sytyttyä ja yksi niistä onnistuneista annoksista, jotka loivat itsevarmuutta siihen että minä toden totta osaan laittaa herkullista ruokaa. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Ainekset: (2 hengelle)

300g kanasuikaleita
pieni purjo, silputtuna
paprika, kuutioituna
valkosipulia, hienonnettuna
3 tl sambal oelek -chilitahnaa
3 tl kurkumaa
1 rkl vihreää currytahnaa
400ml kookosmaitoa
2 rkl soijaa
2 rkl limemehua
tölkki mangoviipaleita, kuutioituna
öljyä, paistamiseen ja kuullottamiseen
venhänuudeleita

Kypsennä kanasuikaleet tilkassa öljyä ja nosta ne hetkeksi sivuun. Lisää pannulle uusi tilkka öljyä ja kuullota siinä purjoa ja paprikaa muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, kurkuma, sambal oelek ja currytahna ja kuullota niitä vielä muutama minuutti. Lisää kookosmaito ja mausta limemehulla ja soijalla. Keitä seosta viitisen minuuttia. Lisää joukkoon kypsät kanasuikaleet ja kuutioidut mangot. Pienennä tässä vaiheessa levyä, älä keitä kastiketta enää. Valmista vehnänuudelit ja tarjoile kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti