Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 8. helmikuuta 2014

Tofua tulisella mango-chutneykastikkeella ja marinoiduilla kesäkurpitsoilla

Kesä on yksi parhaista vuodenajoista jo senkin takia, että silloin ei tarvitse hyöriä ruuanvalmistuspuuhissa vain sisätiloissa, vaan pääsee nauttimaan ihanista kesäsäistä myös ulkona, minkäs muun kuin grilliruuan parissa! Meillä on ollut ilo asuttaa jo yli 1,5 vuotta meidän molempien unelmien kotia, jossa terassin ja oman pihan varustukseen kuuluu luonnollisesti myös grilli. Kesäaikaan meillä nautitaankin paljon grilliruokaa, joka meillä on käsitteenä jotain ihan muuta kun makkaraa. Tässä yksi kovassa käytössä oleva kasvisruokaresepti kesähelteiden grilliruuaksi.



Ainekset: (2 hengelle)

1 pkt Alpro kiinteää tofua (maustamaton)

2 isoa kesäkurpitsaa, siivutettuna
reilu loraus oliiviöljyä
Santa Maria Garlic & Pepper -mausteseosta

Kastike:
1 punainen chili, siemenet poistettuna
195g makeaa mango-chutneya
0,5 dl Santa Maria Sweet Chili-kastiketta

Huuhtele ja kuivaa tofu ja siivuta se neljään osaan. Voitele siivut kauttaaltaan oliiviöljyllä. Huuhtele ja siivuta kesäkurpitsat. Sekoita kulhossa reilu loraus oliiviöljyä ja mausteseosta ja voitele kesäkurpitsasiivut seoksella. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita kulhossa chili, mango-chutney ja sweet chili-kastike ja laita se jääkaappiin odottamaan ruuan valmistumista. Kuumenna grilli ja grillaa kesäkurpitsasiivut ja tofut. Molemmat ovat valmiita, kun pinta ruskistuu kauniisti. Meillä kesäkurpitsat tykätään grillata ihan huolella, eli saavat tummua kunnolla. Asettele kesäkurpitsat ja tofut lautasille ja lusikoi kastiketta päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti