Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kana-artisokkasalaatti

Tässä yksi erinomainen resepti kuumiin kesäpäiviin, jolloin haluaa syödä hieman kevyemmin, tinkimättä kuitenkaan ruuasta nauttimisesta. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

300g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 sitruunan mehu
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä

125g rucolaa
100g kirsikkatomaatteja
240g artisokan sydämiä (säilyke)
80g parmesan lastuja

0,5 dl extra virgin oliiviöljyä
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl balsamicoa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Aloita tekemällä marinadi broilerin fileesuikaleille. Sekoita sitruunanmehu, valkosipuli ja 2 rkl oliiviöljyä keskenään. Laita fileesuikaleet kulhoon ja kaada seos niiden päälle. Nostele suikaleita ja varmista, että marinadia on joka puolella. Anna suikaleiden marinoitua jääkaapissa 30 minuuttia. Lämmitä kiertoilmauuni 155-asteiseksi ja puolita vedellä huuhdotut artisokan sydämet. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle ja lämmitä uunissa n. 10 minuuttia. Tee salaatille kastike sekoittamalla huolellisesti oliiviöljy, Dijon-sinappi ja balsamico keskenään ja raasta myllyistä joukkoon ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla kypsiksi ja huuhdo rucola runsaalla vedellä. Asettele rucola kahdelle lautaselle kera kirsikkatomaattien (ja halutessasi raasta hieman ruususuolaa niiden päälle) ja ripottele hieman parmesania päälle. Ripottele myös osa salaatinkastikkeesta jo annoksiin. Nostele artisokan sydämet ja kypsennetyt broilerin suikaleet annoksen päällimmäiseksi. Ripottele loput parmesan lastuista ja salaatinkastikkeesta annoksiin. Ja ei kun nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti