Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Valkosipulinen katkarapupasta

Tässä on erinomainen resepti maukkaaseen pastakastikkeeseen, joka kelpaa lyhyen valmistusaikansa puolesta niin ilahduttamaan kiireisiä arki-iltoja kuin herkullisen makumaailmansa puolesta myös viikonlopun ruokailoitteluihin. Alkuperäinen resepti on täältä, meidän versioon on laitettu reilusti enemmän valkosipulia ja chiliä, kuten meidän makuun sopii.



Ainekset: (2 hengelle)

1 pussi (180g) katkarapuja
2-3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
1 tl mietoa kuivattua chilirouhetta
1 tl tulista kuivattua chilirouhetta
3 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
140g tomaattisosetta
puolikkaan sitruunan mehu
puolikkaan sitruunan kuori, raastettuna
60g rucolaa
100g täysjyväspagettia tai 100g fettuccine tuorepastaa
oliiviöljyä

Keitä spagetti/pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Kuullota valkosipulia pannulla minuutin ajan ja lisää joukkoon chilirouhe ja kääntele pannulla hetki. Lisää pannulle aurinkokuivatut tomaatit ja kuullota niitä minuutin ajan. Lisää pannulle myös tomaattisose ja anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää joukkoon rucola ja pyörittele se kastikkeen joukkoon, kunnes rucola pehmenee. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste. Lisää viimeisenä jäiset katkaravut pannulle ja sekoita ne huolellisesti kastikkeen joukkoon. Katkaravut kypsyy muutamassa minuutissa ja jotta ne eivät sitkisty, sekoita kastiketta hitaasti koko kypsennyksen ajan. Kasaa lautaselle spagettia/pastaa ja sen päälle kastiketta. Koristele annos halutessasi tuoreella rucolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti