Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Baileys juustokakku

Tuntuu hassulta ajatella, että tämä on todellakin ensimmäinen koskaan tekemäni juustokakku. Kolmisen vuotta sitten kohtasin ihmisen, joka muutti elämäni, olemalla rinnallani sellainen kumppani, jonka olen aina toivonut löytäväni. Ja vaikkei tie tämän miehen sydämeen käynytkään juustokakun kautta, selvästi halusin alusta asti osoittaa, että tämä nainen kun johonkin ryhtyy, hän tekee sen sitten kunnolla. Ja tästä tuli meidän molempien kiistaton lempijuustokakku kertaheitolla. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Pohja:
200g Rainbow Cookies -suklaakeksejä
30 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa
halutessa koristeeksi tuoreita mansikoita
Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta helposti. Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata margariini kattilassa, lisää se keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Tässä välissä laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti