Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 29. toukokuuta 2014

Munakoisominipizzat

Vuosia sitten sain jonkinasteisen trauman minulle erään dieettihirmun tarjoilemasta munakoiso"lasagnesta" ja sen koommin en munakoisoa ole suostunut syömään. Vihdoin päätin tarttua härkää sarvista ja metsästin meille reseptin, jossa munakoiso on mukana, ei ehkä täysin pääosassa, mutta merkittävässä sivuosassa kuitenkin. Nyt olen vakuuttunut, että trauman aiheuttaneen lasagnen kohdalla vika oli enemmän kokissa kuin aineksena käytetyssä munakoisossa. Näitä minipizzoja tehdään meillä ehdottomasti toistekin, loistava lisuke aterialle ja maistuu ihan sellaisenaankin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Ainekset: (2 hengelle)

munakoiso (n. 200g)
ruususuolaa
oliiviöljyä
rosmariinia
oreganoa
3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
400g Mutti tomaattimurskaa
Meiran välimeren yrtit -mausteseosta
tuoretta basilikaa, hienonnettuna
20g juustoraastetta
(ripaus mustapippuria)

Leikkaa munakoiso n. 1cm paksuisiksi siivuiksi. Yritä leikata mahdollisimman saman paksuisia siivuja, jotta ne kypsyvät samaa tahtia. Asettele siivut talouspaperin päälle vierekkäin ja raasta myllystä reilusti ruususuolaa jokaisen siivun päälle. Tällä saadaan ylimääräinen neste poistumaan siivuista. Anna siivujen olla suolattuna n. 30 minuuttia. Valmista tässä vaiheessa munakoisojen päälle tuleva tomaattikastike. Kuullota hienonnettuja valkosipuleja hetki pannulla ja lisää pannulle tomaattimurska ja mausteiksi välimeren yrttejä ja oreganoa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kasaan ja siirrä pannu pois levyltä, kun tomaattimurskan nesteet on kokonaan haihtuneet pannulta. Tämän jälkeen taputtele munakoison siivut talouspaperilla kuiviksi ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele jokainen siivu kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele siivuille oreganoa ja rosmariinia. Kypsennä siivuja 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 15 minuuttia. Laita jokaisen siivun päälle reilusti tomaattikastiketta ja hienonnettua basilikaa. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta ja laita "pizzat" uuniin grillivastuksen alle hetkeksi. Pizzat ovat valmiita, kun juusto sulaa. Tarjoile lämpiminä. Halutessasi voit raastaa myllystä ripauksen mustapippuria pizzojen päälle, kun tarjoilet ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti