Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kampasimpukkapasta

Kampasimpukat, yksi minun suosikki raaka-aineista, kun puhutaan merenelävistä. Tässä yksi erinomainen resepti, jossa pääsin käyttämään kampasimpukoita pääruuassa, tähän asti ne ovat olleet alkuruuan aineksena. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

250 g pinaattituorepastaa
pieni purjo, kuutioituna
1 rkl voita
n. 400 g kampasimpukoita
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

tilkka öljyä
1 yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
n. 2cm pala tuoretta inkivääriä, raastettuna
2½ dl ruokakermaa
1 dl kookosmaitoa
lihaliemikuutio
2 rkl kuivaa valkoviiniä
1 rkl tuorepuristettua limemehua
1 tl currya
1 rkl kuivattua chilirouhetta (mietoa ja/tai tulista)
ripaus sokeria

parmesanraastetta

Aloita tekemällä pastakastike. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä valkosipuli ja inkivääri. Lisää joukkoon ruokakerma, kookosmaito sekä lihaliemikuutio. Anna seoksen keittyä hieman kasaan. Lisää joukkoon valkoviini, limemehu sekä mausteet. Anna kastikkeen keittyä vielä hetken aikaa kasaan ja siirrä se sen jälkeen hetkeksi sivuun. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kuullota purjo paistinpannulla nokareessa voita. Laita purjo hetkeksi sivuun. Raasta myllystä kampasimpukoiden päälle ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja kypsennä kampasimpukat. Kokoa annos lautasille siten, että pastaa alimmaiseksi, päälle kuullotettua purjoa ja kastiketta, siihen kampasimpukat ja vielä hieman kastiketta kampasimpukoiden päälle. Ripottele päällimmäiseksi ripaus parmesanraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti