Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 3. toukokuuta 2014

Lohta lime-kookoskastikkeella

Olemme mieheni kanssa molemmat varsin nirsoja kalojen suhteen ja pääasiallinen kalaruuan raaka-aine on meillä norjalainen lohifilee, D-leikkuuversiona. Tämän reseptin myötä tutuksi tuli ketjap manis-kastike, jota sittemmin on uskaltanut rohkeasti käyttää myös muussa ruuanlaitossa. Reseptin lohen voi grillata tai paistaa pannulla.


Ainekset: (2 hengelle)

300-400g lohifileetä (D-leikkuu, ruodoton ja vatsarasvaton)
ripaus ruususuolaa ja mustapippuria
(pieni loraus oliiviöljyä, jos kalan paistaa pannulla)
2 dl kookoskermaa
1,5 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1,5 rkl hunajaa
1 rkl limemehua
hiukan raastettua limen kuorta
ruukku ruohosipulia, hienonnettuna
riisinuudeleita
 
Paloittele lohifilee muutaman sentin mittaisiksi palasiksi ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kypsennä lohipalat. Samalla valmista kastike lisäämällä kastikepannuun kookoskerma, ketjap manis, hunaja ja limemehu. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja asettele ne annoksen alimmaiseksi. Nostele lohipalat nuudeleiden päälle ja valele lohen päälle kastiketta. Koristele annos ripauksella raastettua limen kuorta ja runsaalla määrällä hienonnettua ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti