Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Avokado-buffalomozzarella salaatti

Täydellinen illallinen lähtee liikkeelle täydellisellä alkuruualla; tämä on yksi niistä, ainakin meille. Yksinkertaisia aineksia, täydellisessä harmoniassa.

Ainekset: (2 hengelle)

rasia kirsikka- tai miniluumitomaatteja
1 iso yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
oliiviöljyä
mustapippuria
ruususuolaa

2 avokadoa, kuutioituna
1 buffalomozzarella
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 rkl pieniä kapriksia (hienonnettuna)
balsamicoa
extra virgin -oliiviöljyä

Halkaise tomaatit ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele oliiviöljyä tomaatinpuolikkaille ja raasta niiden päälle ripaus mustapippuria ja ruususuolaa. Asettele jokaisen tomaatin päälle hieman hienonnettua valkosipulia. Kypsennä tomaatteja 200-asteisessa kiertoilmauunissa n. 10 minuuttia, kunnes valkosipuli alkaa tummumaan. Paloittele mozzarella ja asettele mozzarellan palaset, kuutioidut avokadot, hienonnettu salottisipuli ja hetken jäähtyneet tomaatit lautasille. Ripottele päälle kapriksia, balsamicoa ja oliiviöljyä. Revi päälle vielä muutama lehti tuoretta basilikaa, raasta ripaus mustapippuria ja tarjoile sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti