Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 3. huhtikuuta 2014

Täytetyt kanafileet

Yksi herkullinen tapa piristää peruskanafileitä, on laittaa niihin täytettä. Vaihtoehtoja on yhtä paljon kuin kokilla mielikuvitusta ja vaikea kuvitella, että montaakaan sellaista ainesta olisi, joka ei täytteeksi sopisi. Tässä meidän suosikki; valkosipuli, mozzarella ja aurinkokuivattu tomaatti kun sopii sekä minun, että miehen makuhermoon enemmän kuin hyvin. Fileiden kylkeen sopii erinomaisesti kylmä kastike ja kuumat perunat.


Ainekset: (2 hengelle)

3 kanafileetä (paksua)
3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
mozzarella, siivutettuna
savustettua paprikamaustetta (0,5tl tulista ja 1 rkl mietoa)
3 rkl oliiviöljyä

Kirpeä kastike:
200g creme fraichea
3 rkl pieniä kapriksia, hienonnettuna
1 maustekurkku, hienonnettuna
pieni sipuli, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Uunilohkot:
5 isoa perunaa, lohkottuna
0,5 dl oliiviöljyä
Santa Maria Garlic & Pepper ja Chili & Lime -mausteseoksia

Tee kastike ensin sekoittamalla ainekset keskenään ja lisäämällä ripaus suolaa ja mustapippuria kastikkeen joukkoon. Laita kastike maustumaan jääkaappiin. Halutessaan sipulin kitkeryyttä voi miedontaa kuullottamalla hienonnetun sipulin tilkassa öljyä.

Leikkaa perunat lohkoiksi ja laita ne uunivuokaan mahdollisimman tasaisesti. Kaada oliiviöljy perunoiden joukkoon ja mausta mausteseoksilla. Sekoita huolellisesti ja kypsennä 200-asteisessa kiertoilmauunissa grillivastuksella n. 20 minuuttia. Perunat kannattaa tehdä niin, että ne saa valmiiksi ennen kuin kanafileet pitää laittaa uuniin loppukypsennystä varten. Perunalohkot pysyy lämpiminä kun uunivuuan käärii folioon ja laittaa paksun pyyhkeen sen päälle.

Leikkaa kanafileisiin taskunomaiset viillot täytettä varten. Hienonna valkosipuli ja paloittele mozzarella. Sekoita oliiviöljy ja savustettu paprikamauste keskenään. Täytä kanafileiden viillot valkosipulilla, aurinkokuivatuilla tomaattikuutoilla ja mozzarellalla. Sulje kana"taskut" cocktail-tikkujen avulla. Sivele kanafileet paprikamausteseoksella joka puolelta. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista kanafileiden pinnat pannulla nopeasti. Nostele kanafileet uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa kiertoilmauunissa n. 20 minuuttia. Ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti