Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 3. toukokuuta 2014

Kampasimpukkaleivät

Ihana resepti, jossa yhdistyy kaksi lemppariani; kampasimpukat ja avokado. Itse olen tätä käyttänyt fiinimmän dinnerin alkuruokana, mutta menee toki väli- ja iltapalanakin.


Ainekset: (2 hengelle)

kampasimpukoita (pieniä 4-5 kpl per leipä, isoja 1-2 kpl per leipä)
ruususuolaa, myllystä
mustapippuria, myllystä
vaaleaa leipää (esim. maalaisviipaleet)
oliiviöljyä, paistamiseen

2 kypsää avokadoa
2 punaista chiliä, hienonnettuna
½ pieni punasipuli, hienonnettuna
tomaatti, kuutioituna
1 tl korianterin siemeniä, murskattuna
ruukku korianteria, hienonnettuna
1 rkl limen mehua
4 pekonisiivua
koristeeksi limelohkoja

Kuumenna kiertoilmauuni grillivastuksen kanssa 200 asteeseen. Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista ne uunissa rapeaksi (n. 15min). Nosta rapeat pekonit talouspaperin päälle "kuivumaan". Poista kivet ja irrota avokadot kuoristaan ja laita ne astiaan punasipulin, tomaatin ja korianterin kanssa ja lisää joukkoon noin puolet hienonnetusta chilistä. Muussaa ainekset haarukan avulla tasaiseksi mössöksi. Lisää limen mehu joukkoon ja sekoita huolellisesti. Hienonna jäähtyneet pekonit pieneksi silpuksi ja hienonna morttelissa korianterin siemenet. Ripottele kampasimpukoiden päälle ripaus ruususuolaa ja mustapippuria ja kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Kypsennä kampasimpukat. Paahda leivänpalat nopeasti ja levitä päälle avokadomössöä. Asettele sen päälle kampasimpukat ja ripottele päällimmäiseksi pekoninmurua, chiliä ja murskattuja korianterinsiemeniä. Koristele annoslautanen limelohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti