Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tuliset lohitacot

Netti tuntuu olevan pullollaan toinen toistaan hekumallisempia ruokablogeja, niitä sellaisia joissa jaetaan reseptiikkaa muidenkin nauttivaksi. Tapanani on metsästää tuntitolkulla ihanaa uutta reseptiikkaa, jolla voisin hemmotella läheisiäni. Onnenani on mies, joka tykkää hyvin pitkälti samanlaisesta ruuasta, josta itsekin nautin, enkä vielä ole kertaakaan mennyt metsään kokeilemalla sellaista reseptiä, jonka uskon sopivan omaan suuhuni täydellisesti. Tämä Hellan ja viinilasin välissä -blogin resepti on yksi niistä, jotka tulivat vastaan, kun etsin reseptiikkaa,jolla yllättää mieheni pienen ruokailoittelun merkeissä. Lopputuloksen voi päätellä siitä, että miestäni lainatakseni; vaikka meillä yleensäkin tehdään todella hyvää ruokaa, tämä on yksi parhaista annoksista ikinä. Ja alkuperäinen resepti vei minut blogiin, jonka reseptiikkaa hyödynnän ehdottomasti toistekin!



Ainekset: (4 hengelle)

500g ruodotonta lohifileetä
Santa Maria tacoja tai taco tubs:eja

Kaalisalaatti:
500g punakaalia ohueksi suikaloituna
2 porkkanaa, pitkiä lastuja suikaloituna juustohöylällä
2 salottisipulia, ohueksi siivutettuna
1 ruukku korianteria silputtuna varsineen
0,5 dl suolapähkinöitä

Kaalisalaatin vinegretti:
1 chili, hienonnettuna
1 yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
2 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
3 tl seseamiöljyä
0,5 dl riisiviinietikkaa

Avokadosalaatti:
2 avokadoa, pieneksi kuutioituna
2 limen mehu
1 punasipuli, ohueksi siivutettuna
ripaus ruususuolaa

Teriayakikastike:
0,5 dl soijaa
0,5 dl vettä
0,25 dl miriniä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl inkivääriä hienoksi raastettuna

Kastikkeen suurustamiseen:
1 rkl Maizenaa
2 rkl vettä

Valmista kaalisalaatti sekoittamalla ainekset keskenään. Tee vinegretti, sekoita ja lisää salaatin sekaan. Anna salaatin maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Valmista avokadosalaatti sekoitamalla ainekset keskenään ja anna myös tämän salaatin makustua jääkapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Kun salaatit ovat saaneet maustua jääkaapissa tarpeeksi pitkään, sekoita kaikki kastikkeen ainekset suurusteenaineita lukuunottamatta keskenään. Paista lohipalat pienessä määrässä öljyä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Kun lohipalat alkavat kypsyä, kaada teriyakikastike pannulle, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Nostele lohipalat kastikkeen joukosta pois ja sekoita kastikkeen suurustusaineet keskenään ja suurusta kastike kaatamalla ne kastikkeen joukkoon ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia, koko ajan sekoittaen. Kokoa tacot ja valuta teriyakikastiketta päälle.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, blogisi on täynnä ihan huikeita reseptejä! Ja onpa noita viinisuosituksiasikin tullut kokeiltua etkä niissäkään ole kertaakaan mennyt metsään. :)

      Poista