Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 16. lokakuuta 2014

Härkäsatey

Aasialainen ruoka on ollut aina sydäntäni lähellä ja sitä tuli kokattua jossain vaiheessa miltei jatkuvalla syötteellä. Nyt kun reseptikokeiluni ovat vieneet minut pois Aasiasta, oli aika hakeutua taas niiden huikeiden makujen pariin takaisin. Useimmiten aasialaiset ruuat on meillä joko kasvis-, kana- tai kalaruokia, joten halusin tuoda annoksiin vaihtelua myös pääraaka-ainetta vaihtamalla. Aikani etsittyäni, löysinkin tämän ja kokeiltavahan se oli.


Ainekset: (2 hengelle)

400g naudan sisä- tai ulkofileetä, suikaloituna
mustapippuria
ruususuolaa
pieni loraus oliiviöljyä

6 rkl kuorittuja maapähkinöitä
3dl kookoskermaa
2 rkl tamarinditahnaa
1 sitruunaruoho, pilkottuna
2 yksikyntistä valkosipulia, pilkottuna
2 rkl soijaa
2 rkl srirachaa

3 rkl kookoskermaa
korianterinlehtiä
chiliä

täysjyväriisiä



Leikkaa naudanliha suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon. Lorauta päälle oliiviöljyä, raasta päälle ruususuolaa ja mustapippuria ja sekoita kunnolla. Anna lihan marinoitua 15 minuuttia ja keitä tällä välin riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista kastike laittamalla kookospähkinät, kookoskerma ja tamarindtahna kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon sitruunaruoho, valkosipuli, soija ja sriracha. Srirachan kanssa kannattaa olla varovainen, lisää sitä pikkuhiljaa, jotta kastikkeesta ei tule liian tulista. Srirachaa voi myös laittaa annoskohtaisesti riisin joukkoon, näin nekin ruokalijat, jotka eivät tulisesta välitä, pääsevät kastikkeesta nauttimaan.

Kypsennä liha pannulla tilkassa oliiviöljyä. Kun liha on kypsää, asettele lautaselle riisiä ja lihaa ja annostele päälle pähkinäkastiketta. Koristele annos kookoskermalla, korianterilla ja halutessasi chilillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti