Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 21. lokakuuta 2014

Halloumisalaatti

Välillä on mukava päästä kokkaushommissa helpolla ja siihen on mainiona ratkaisuna salaatit. Niiden ihanuus on se, että vain mielikuvitus on rajana, lautaselle voi kasata salaatinlehtien lisäksi mitä vaan. Tähän salaattiin idea syntyi siitä, ettei salaatissa aina tarvi olla lihaa, kanaa tai kalaa. Juustot on meillä suuressa suosiossa ja halloumia tulee grillattua säännöllisesti, tästä eteenpäin myös salaatin joukkoon!



Ainekset: (2 hengelle)

halloumi

1 pussi salaattisekoitusta
2 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
200g kurkkua, kuutioituna
100g viinirypäleitä, puolitettuna

iso punasipuli, siivutettuna
1 dl oliiviöljyä
0,75 dl punaviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Valmista ensimmäisenä punasipuli marinoitumaan. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi ja laita ne kulhoon. Sekoita oliiviöljy, punaviinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri keskenään ja kaada seos punasipulirenkaiden päälle. Laita punasipuli marinoitumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Jaa salaattisekoitus kahdelle lautaselle, kuutioi joukkoon kurkkua ja lisää puolitetut viinirypäleet. Kuumenna aurinkokuivattuja tomaattikuutioita pannulla pari minuuttia ja lisää ne salaatin joukkoon. Siivuta halloumi ja grillaa siivuja muutama minuutti per puoli, jotta saavat hieman väriä. Halutessasi kuutioi grillatut halloumisiivut. Annostele punasipulia salaatin joukkoon ja nostele halloumipalat viimeisenä salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti