Ainekset: (2 hengelle)
400g lohta
50g voita, sulatettuna
3 rkl Dijon-sinappia
2 rkl hunajaa
3/4 dl leivänmuruja
1/4 dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä
4 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
250g tuoreita haricot papuja
1-1,5 litraa vettä
1 rkl voita
1 tl sokeria
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
200g kirsikkatomaatteja, puolitettuna
ripaus ruususuolaa
Lämmitä kiertoilmauuni 175-asteiseksi. Sekoita kulhossa voi, sinappi ja hunaja. Sekoita toisessa kulhossa leivänmurut, pekaanipähkinät ja persilja ja raasta joukkoon ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja aseta ne uunivuokaan. Sivele lohipalojen pinta hunaja-sinappiseoksella. Ripottele päälle reilusti leivänmuruseosta. Laita lohi uuniin ja kypsennä palojen paksuudesta riippuen 10-15 minuuttia.
Lohen kypsyessä uunissa, kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, pudota levyn lämpötilaa ja lisää joukkoon haricot pavut. Anna niiden kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Tämän jälkeen kaada vesi pois ja valuta pavut. Sulata ruokalusikallinen voita pannulla ja kuullota siinä valkosipulia pari minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, ripaus suolaa ja basilika ja kuumenna niitä pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaatinpuolikkaat ja kuumenna niitä miedolla lämmöllä, kunnes alkavat pehmentyä. Lisää pavut kattilaan ja sekoita ne varovasti tomaattiseoksen joukkoon. Tarjoile tomaatti-papuseos lohen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti