Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 20. marraskuuta 2014

Cajun-maustettua pangasiuskalaa tartar-kastikkeella

Ihanan helppoa ja nopeaa arkiruokaa, sitä on tämä resepti parhaimmillaan, kunhan muistaa ottaa kalafileet sulamaan hyvissä ajoin. Meillä syödään kalana pääasiassa lohta, mutta aika-ajoin myös pangasius päätyy lautasillemme vaihtelun vuoksi. Pangasiuskalan liha itsessään on kovin mautonta, mutta sitä saa helposti piristettyä maustamalla. Meille parhaaksi maustevalinnaksi on osoittautunut cajun-mauste, jonka määrän kanssa kannattaa olla maltillinen, jos ei tulisesta ruuasta välitä. Kylmä kermaviilipohjainen kastike antaa mukavasti tasapainoa mausteiselle kalalle ja annoksen lisukkeeksi käy mikä vaan; peruna, pasta, salaatti.



Ainekset: (2 hengelle)

2 pangasiuskalan fileetä, sulatettuna
3 rkl cajun-maustetta

Kastike:
½ ruukku tuoretta persiljaa, hienonnettuna
ruukku tuoretta tilliä, hienonnettuna
2 dl kermaviiliä
2 rkl kevytmajoneesia
1,5 dl sinappikurkkusalaattia
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

500g perunoita, pestynä ja lohkottuina
pieni loraus oliiviöljyä
reilu ripaus Santa Marian Garlic & Pepper -mausteseosta

Kuumenna kiertoilmauuni 200-asteiseksi ja laita perunalohkot uunivuokaan. Lorauta päälle kevyesti oliiviöljyä ja raasta myllystä Garlic & Pepper -mausteseosta. Kypsennä perunoita 20-30 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita se hetkeksi jääkaappiin makustumaan. Taputtele cajun-maustetta kalafileiden pinnalle. Cajun-mauste on melko vahvaa, joten sen kanssa kannattaa olla varovainen, jos ei pidä voimakkaasti maustetusta ruuasta. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kypsennä kalafileet siinä. Paistoaika on n. 3 minuuttia per puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti