Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 24. marraskuuta 2014

Tacomaustettua kanasalaattia avokadoranskalaisilla

On olemassa vain muutama blogi, joita itse seuraan säännöllisesti. Yksi näistä on Hiidenuhman keittiössä, josta olen hyödyntänyt reseptiikkaa jo monet kerrat. Ja hyödynnän aivan varmasti myös jatkossakin, sen verran ihania herkkuja blogin pitäjä päivittelee meidän muidenkin iloksi. Reseptit ovat avattu selkeästi, vaihe vaiheelta ja kaikin puolin ymmärrettävästi. Juuri sillä tavalla, että jokainen kotikokki voi reseptejä hyödyntää. Tämänkertainen alkuperäinen resepti löytyy suoraan täältä. Ja suosittelen lämpimästi selailemaan kyseistä blogia enemmänkin, sieltä löytyy aivan varmasti jokaiselle jotakin! Itse reseptistä sen verran, että avokadoranskalaisia on tullut kokeiltua joskus, tosin uunissa valmistamalla. Avokadon ollessa meidän lempparia, reseptiin törmätessä innostuin kokeilemaan niitä uudemman kerran. Avokadoranskalaisista saa oikein mukavan lisän salaattiin tai ne voi nauttia ihan sellaisenaan tomaattisalsan tai vaikkapa majoneesin kanssa.



Ainekset: (2 hengelle)

2 kanafileetä
2 rkl "tacomaustetta" (1 tl savupaprikamaustetta, 1 tl juustokuminaa, 0,5tl vahvaa chilijauhetta, 0,1 tl cayennepippuria, ripaus ruususuolaa, ripaus mustapippuria)

2 avokadoa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 dl parmesanraastetta
0,5 dl mantelijauhoa
1 tl savupaprikamaustetta
1 tl juustokuminaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
hyvin pieni ripaus cayennepippuria
friteeraukseen rypsiöljyä

kerä jääsalaattia
140g pekonia
170g mustapapuja
100g cheddar-juustoa, kuutioituna
200g kirsikka- tai miniluumutomaatteja, puolitettuna
1 punainen paprika, kuutioituna
2 salottisipulia, hienonnettuna

oliiviöljyä
limenmehua
korianteria, hienonnettuna

Sekoita tacomausteen ainekset keskenään ja taputtele se broilerin fileiden pintaan. Jos fileiden jäähtyminen ei haittaa, eli ne ovat haaleita/kylmiä salaatissa, paista ne tässä vaiheessa tilkassa öljyä. Muussa tapauksessa paista kanafileet viimeisenä.

Valmista seuraavaksi avokadoranskalaiset. Mittaa ja sekoita syvälle lautaselle mantelijauhoihin savupaprika, juustokumina, suola, mustapippuri ja cayennepippuri. Riko kananmunat, kumoa ne toiselle lautaselle ja sekoita niiden rakenne rikki. Mittaa ja sekoita kolmannelle lautaselle korppujauhot ja parmesaani. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Poista avokadoista kuori varovasti ruokalusikan avulla, jotta puolikkaat pysyvät ehjinä. Leikkaa avokadonpuolikkaat neljään lohkoon. Pyörittelet lohkot ensin jauho-mausteseoksessa, sitten kananmunassa ja viimeisenä korppujauho-parmesaaniseoksessa. Kuumenna syvässä kattilassa öljyä 180-asteiseksi. Riittävä määrä öljyä on alkuperäisenkin reseptin mukaisesti 3-4cm verran kattilan pohjasta mitattuna. Mikäli lämpömittaria ei ole käytettävissä, öljyn lämpötilan sopivuutta voi testata vaalealla leivällä. Mikäli leivänpala ruskistuu minuutissa, öljy on sopivan lämpöistä. Muista varata kattilan kansi lähettyville, mikäli öljy pääsisi ylikuumenemaan ja sen myötä syttymään. Friteeraa muutama avokadolohko kerrallaan, 3-4 minuuttia per puoli. Käännä lohkot reikäkauhalla ja kypsyttyään nostele ne samaisella kauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

Paista seuraavaksi pekoni ja ruskistuksen jälkeen siirrä pekoninpalat talouspaperin päälle. Asettele salaatinlehdet lautasille ja lado muut salaattiaineet niiden päälle. Hienonna pekonisiivut ja asettele ne myös lautaselle. Siivuta kypsennetyt kanafileet ja asettele ne annoksen päällimmäiseksi. Sekoita oliiviöljy, limenmehu ja korianteri keskenään ja valuta sitä annoksen päälle. Lisää annokseen avokadoranskalaiset tai tarjoile ne sellaisenaan salaatin lisäksi salsan tai majoneesin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti