Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Maailman paras suklaamousse

Kaikessa vaatimattomuudessa, nimensä mukaisesti, tämä on kyllä juurikin sitä; maailman parasta suklaamoussea. Tämä ei ainoastaan maistu todella hyvälle vaan on myös erittäin helppo ja nopea valmistaa. Ja koristelussa vain oma mielikuvitus on rajana, jonka myötä makumaailmaa on helppo vaihdella. Koristelussa olen itse käyttänyt sekä marjoja että hedelmiä ja vielä en sellaista ole löytänyt, joka ei annoksessa maistuisi erityisen hyvälle. Sen verran tuhtia suklaaelämystä tämä on, että meillä paras tasapaino annokseen löytyy, kun käyttää hieman happamia koristeita, kuten kiwiä tai vadelmia. Itse olen tätä reseptiä toteuttanut sekä alkuperäisen ohjeen mukaisesti taloussuklaan kuin myös maitosuklaan kanssa. Ja heräsipä juuri ajatus siitä, että valkosuklaan ystävänä voisin seuraavaksi tätä kokeilla sen kanssa. Moussen kannattaa antaa tekeytyä rauhassa, tämä on jopa seuraavana päivänä vielä parempaa, kuin tekopäivänä. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (4 hengelle)

200g suklaata, sulatettuna
4 munaa, eroteltuna
2 dl kuohukermaa, vaahdotettuna
koristeluun marjoja tai hedelmiä

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hieman. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset ja sekoita keltuaiset haaleaan suklaaseen. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja lisää suklaaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekin seokseen huolellisesti sekoittaen. Jaa mousse annoksiin ja laita jääkaappiin makustumaan vähintään pariksi tunniksi. Koristele marjoilla tai esimerkiksi kiwin, mangon tai persikan siivuilla tai kuutioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti