Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 5. joulukuuta 2014

Thai red curry

Aasialainen ruoka oli meillä jossain vaiheessa todella kovassa huudossa. Tuli kokattua viikoittain jos jonkinlaista, lähinnä thai-henkistä apetta ja internetin ihmeellinen maailma toimi täydellisenä reseptitaivaana. Jossain vaiheessa kuitenkin harhauduin pois aasialaisen ruuan ääreltä ja monet aivan ihanat reseptit painuivat siinä sivussa unholaan, lienikö vähän olla jo kyllästymistäkin havaittavissa. Kuitenkin nopeaa ja maukasta arkiruokaa miettiessäni, mieleeni palautui tämä ja koska alkuperäinen reseptikin löytyi varsin kivuttomasti, pääsi vanha tuttu herkku lautasillemme pitkän tauon jälkeen. Ja kuten arvata saattaa, herkkuahan tämä todellakin oli! Annosta pystyy helposti muuttelemaan pääraaka-aineella, itse olen käyttänyt katkarapuja, kanaa ja lohta ja annos toimii kyllä kaikkien kanssa.



Ainekset: (2 hengelle)

180g katkarapuja

2 rkl seesamöljyä
sipuli, hienonnettuna
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
punainen paprika, ohuesti suikaloituna
2 rkl Thai red curry -tahnaa
400ml kookosmaitoa
2,5 dl kanalientä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua
5 tuoretta basilikan lehteä, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
2 rkl maizenaa
2 rkl vettä

200g täysjyväriisiä, keitettynä

Kuumenna syvällä pannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulia pari minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli ja currytahna ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää tämän jälkeen pannulle kookosmaito, kalakastike, fariinisokeri, ripaus suolaa ja kanaliemi. Kuumenna kastike kiehuvaksi. Lisää paprikasuikaleet kastikkeeseen ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes paprikasuikaleet ovat pehmentyneet. Lisää joukkoon jäiset katkaravut ja basilika ja suurusta kastike sekoittamalla maizena veteen ja kaada se kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kastikkeen joukkoon sitruunanmehu. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile kastikkeen kanssa. Koristele halutessasi annos basilikan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti