Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Omena-avokadosalsa ja jättikatkaravun pyrstöt chili-persikkamarinadilla

Hehkutin jo aiemmin Lisa Lemken Grillatun kera -kirjaa ja hehkutus jatkuu tämän annoksen myötä. Meillä tätä syötiin itsenäisyyspäivän menussa, mutta veikkaisin että annos olisi aivan täydellisen parhaimmillaan kuumana kesäpäivänä. Meillä marinadiin laitettiin alkuperäisestä ohjeesta poiketen reilusti enemmän sambal oelek -chilitahnaa, koska pieni potku ruuassa on aina tervetullutta. Määrää kannattaa vähentää sen mukaan, mitä omat makunystyrät tulisuudesta tykkäävät. Annos oli kaikkineen ihanan herkullinen, salsa oli kevyttä ja raikasta ja jättikatkarapujen marinadi oli meille molemmille erittäinkin mieleinen.



Ainekset: (2 hengelle)

400g jättikatkaravun pyrstöjä, sulatettuna
6 bambuvarrasta

Marinadi:
1 tölkki säilykepersikoita
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
2 tl Worcestershire -kastiketta
1 sitruuna, mehu ja kuoriraaste
1 rkl Dijon -sinappia
2 rkl tummaa soijakastiketta
ripaus mustapippuria, myllystä

Omena-avokadosalsa:
2 granny smith -omenaa, kuutioituna
1 lime, mehu ja kuoriraaste
1 avokado, kuutioituna
1 chili, hienonnettuna (ilman siemeniä)
2 varsisellerin vartta, hienonnettuna
1 dl tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
1 dl tuoretta korianteria, hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Laita marinadin ainekset isoon kulhoon ja survo tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Poista sulatetuista katkaravun pyrstöistä kuoriosa ja laita pyrstöt syvään kulhoon tai muovipussiin. Kaada päälle reilusti marinadia ja laita pyrstöt jääkaappiin marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Sekoita keskenään salsan ainekset ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Limen mehun kanssa kannattaa olla varovainen ja lisäillä sitä tekovaiheessa pikkuhiljaa. Makustelemalla löytää sen itselleen sopivan määrän parhaiten eikä salsasta tule suotta turhan hapokasta. Laita salsa hetkeksi jääkaappiin makustumaan ennen tarjoilua. Kun salsa on valmis, kasaa katkaravun pyrstöt vartaisiin ja grillaa muutama minuutti per puoli, kunnes pyrstöt ovat kypsiä. Irroita pyrstöt vartaista, asettele lautaselle omena-avokadosalsan kera ja koristele halutessasi korianterin lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti