Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 29. joulukuuta 2014

Meksikolainen kanasalaatti

Mitä sanoisinkaan salaateista? Ai niin, että ne ovat aivan mahtavaa arkiruokaa, jossa ainesten suhteen vain oma mielikuvitus on rajana. Jos tuntuu siltä, että olisi tämän kuullut minulta joskus aiemminkin, epäilen vahvasti sen olevan mahdollista. Ja tottahan se on! Tässäkin taas yksi loistava esimerkki ruokaisasta, mutta varsin nopeasti valmistuvasta arkiruuasta, josta ei makua puutu. Jos kanan marinointiaika kauhistuttaa, itse ainakin käytin sen reilun puoli tuntia muihin arkisiin askareihin ja loppusalaatin valmisteluihin. Ja kiireessä marinointiaikaa voi toki myös lyhentää. Tähän annokseen hain ideoita useammastakin lähteestä ja päädyin yhdistelemään meille sopivimmat ajatukset tämän näköisesti lautasille.



Ainekset: (2 hengelle)

300g broilerin sisäfileitä (maustamaton)

Marinadi:
5 rkl oliiviöljyä
1 rkl jauhettua korianteria
1,5 rkl cajun-maustetta
0,5 tl jauhettua kanelia
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa

100g jäävuorisalaattia, silputtuna
240g kidneypapuja
2 tomaattia, kuutioituna
1 pieni punasipuli, hienonnettuna
0,5 ruukku tuoretta korianteria, silputtuna
2 rkl limen mehua
1 avokado, kuutioituna
50g Santa Marian nacho chipsejä, murennettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerin sisäfileet muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Pyörittele fileitä huolellisesti, jotta marinadia on jokaisessa fileessä suurinpiirtein saman verran. Laita fileet jääkaappiin marinoitumaan puolesta tunnista tuntiin. Nosta fileet huoneenlämpöön n. 10 minuuttia ennen paistamista.

Silppua salaatti ja sekoita kuutioidut tomaatit ja punasipuli keskenään. Lorauta tomaatti-sipuliseokseen limen mehu ja lisää avokado. Sekoita ja mausta ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Huuhdo kidneypavut lämpimällä vedellä. Asettele lautasille salaattia, kidneypapuja, tomaatti-sipulisekoitusta, silputtua korianteria ja murennettuja nacho chipsejä. Paista broilerin sisäfileet kypsiksi ja siivuta ne. Asettele fileet annosten päällimmäiseksi ja koristele halutessasi korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti