Ainekset:
12 siivua paahtoleipää
kostutukseen reilu 1 dl maitoa
Täyte:
300g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
150g graavisuolattua kirjolohifileetä, hienonnettuna
3 rkl tuoretta tilliä, hienonnettuna
1 tl raastettua piparjuurta
ripaus ruususuolaa
ripaus valkopippuria
Koristeluun:
300g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
tilkka maitoa, tuorejuuston notkistamiseen
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
100g jokiravun pyrstöjä
50g rucolaa
1 rkl tuoretta tilliä
Poista leipäviipaleista reunat pois ja levitä ne hieman limittäin (3 x 4 viipaletta) tuorekelmun päälle. Kostuta levyt maidolla ja anna niiden hetken aikaa kostua rauhassa. Sekoita hienonnettu graavilohi, tuorejuusto ja tilli keskenään. Mausta mustapippurilla, ruususuolalla ja sekoita joukkoon piparjuuri. Levitä täyte tasaisesti leivänpalojen päälle. Rullaa leivät kelmun avulla rullaksi ja käännä saumapuoli alaspäin. Laita rulla makustumaan jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Tee koristelu. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä ja tilkkaa maitoa sähkövatkaimella pari minuuttia. Mausta ruususuolalla ja mustapippurilla. Kuorruta kääretorttu tuorejuustolla. Koristele ravunpyrstöillä, rucolalla ja tillillä. Rouhi päälle ripaus mustapippuria. Nauti kuivan valkoviinin kera.
Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc 2013 |
Alkuperäinen resepti Alkon Etiketti-lehti 4/2014. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti