Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 25. joulukuuta 2014

Lohi-rapukääretorttu

Joulupöydän kalaruuat aiheuttavat aina haasteita, rakastan graavilohta vaan en ihan vain sellaisenaan ja savustettu lohi taas ei vain yksinkertaisesti sovi minun makunystyröihin. Samoin kuin muutkin merenelävät, graavilohikin on suurta herkkua, kunhan sen yhdistelee muihin mieleisiinsä aineksiin. Marraskuussa olimme kyläilemässä vanhempieni luona mieheni kanssa ja äitini ruoka- ja viinilehtiä selaillessani törmäsin Etiketti -lehden reseptiin, joka tuntui välittömästi kuuluvan meidän joulupöytään. Äitini, joka ei merenelävistä liiemmin välitä, rohkeasti repi reseptin irti lehdestä ja antoi sen minun matkaani. Ja alkuperäisestä reseptistä teinkin meille oman mukaelman joulupöytään; meillä jouluhalko on ainakin tänä vuonna suolainen!


Ainekset:

12 siivua paahtoleipää
kostutukseen reilu 1 dl maitoa

Täyte:
300g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
150g graavisuolattua kirjolohifileetä, hienonnettuna
3 rkl tuoretta tilliä, hienonnettuna
1 tl raastettua piparjuurta
ripaus ruususuolaa
ripaus valkopippuria

Koristeluun:
300g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
tilkka maitoa, tuorejuuston notkistamiseen
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
100g jokiravun pyrstöjä
50g rucolaa
1 rkl tuoretta tilliä

Poista leipäviipaleista reunat pois ja levitä ne hieman limittäin (3 x 4 viipaletta) tuorekelmun päälle. Kostuta levyt maidolla ja anna niiden hetken aikaa kostua rauhassa. Sekoita hienonnettu graavilohi, tuorejuusto ja tilli keskenään. Mausta mustapippurilla, ruususuolalla ja sekoita joukkoon piparjuuri. Levitä täyte tasaisesti leivänpalojen päälle. Rullaa leivät kelmun avulla rullaksi ja käännä saumapuoli alaspäin. Laita rulla makustumaan jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Tee koristelu. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä ja tilkkaa maitoa sähkövatkaimella pari minuuttia. Mausta ruususuolalla ja mustapippurilla. Kuorruta kääretorttu tuorejuustolla. Koristele ravunpyrstöillä, rucolalla ja tillillä. Rouhi päälle ripaus mustapippuria. Nauti kuivan valkoviinin kera.

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc 2013

Alkuperäinen resepti Alkon Etiketti-lehti 4/2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti