Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Grillatut tortillat

Aina välillä tuntuu, että ideat yksinkertaisesti loppuu kesken, kun yrittää löytää jotain uutta ja ihanaa reseptiikkaa kokeiltavaksi. Internetin ihmeellinen maailma tuntuu välillä olevan loputon idea-aitta ja välillä taas vaikuttaisi siltä, että selailee ne samat resepti läpi uudelleen ja uudelleen, löytämättä mitään sykähdyttävää. Grillaaminen on meillä hyvin suosittu tapa valmistaa ruokaa, oikeastaan kesät talvet. Ja kun luin kehuja Lisa Lemken Grillatun kera -kirjasta ja sen resepteistä, täytyihän se itsekin katsastaa läpi, josko meidän keittiöön kyseisestä kirjasta löytyisi toteuttamiskelpoista reseptiikkaa. Ja löytyyhän sieltä, vaikka kuinka ja paljon! Kirjan reseptit ovat selkeitä ja mukavan yksinkertaisia, mutta siltikin oivallisen herkullisia. Muutamia reseptejä ollaan jo päästy testailemaan ja vahvasti uskon, että taidanpa kirjan kokata kannesta kanteen. Tällä reseptillä saatiin hauska, vähän erilainen alkuruoka, joka maistui (ilman puna- ja valkosipulia) myös lapsille erinomaisesti.




Ainekset: (4 hengelle)

2 avokadoa, kuutioituna
pieni punasipuli, hienonnettuna
yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
125g mozzarellaa, pieneksi kuutioituna
1 iso tomaatti, kuutioituna
puolikkaan limen mehu
reilu 1 dl korianterisilppua

4 pientä tortillaa

Kuutioi ja hienonna ainekset ja jaa ne tortillalettujen päälle. Ripottele jokaisen tortillan päälle hieman limen mehua. Rullaa tortillat ja kiinnitä ne muutamalla cocktail-tikulla, jotta pysyvät kiinni grillauksen ajan. Kuumenna grilli keskilämmölle ja grillaa tortilloja muutaman minuutin ajan ja käännä niitä, kun pinta alkaa saada väriä. Nosta tortillat pois grillistä ja leikkaa ne kahteen osaan. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti