Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 18. marraskuuta 2014

Kampasimpukoita avokadomoussella

Täydellisen alkuruuan ainekset ovat monesti varsin yksinkertaiset. Omalla kohdalla tuntuu, ettei kampasimpukoihin pysty kyllästymään, joten ne ovat monesti meillä alkuruuan pääraaka-aine. Ja joka kerta ne vaan ovat herkkua! Tällä kertaa alkuperäinen resepti on täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

4 isoa kampasimpukkaa, sulatettuna
ripaus suolaa
ripaus pippuria

1 granny smith -omena, siivutettuna

Avokadomousse:
1 avokado
½ sitruunan mehu
2 rkl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
1 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
2 rkl kuivaa Riesling valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Siirappi:
2 rkl muscovadosokeria
3/4dl vettä

Aloita tekemällä avokadomousse. Halkaise avokado ja poista sen kivi. Kaavi avokado lusikan avulla syvään kulhoon. Lisää kulhoon sitruunan mehu, basilika ja timjami. Survo seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää seokseen valkoviini ja sekoita huolellisesti. Mausta ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Laita seos viileään makustumaan hetkeksi.

Valmista seuraavaksi muscovadosiirappi. Laita ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa veden joukkoon. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi. Siirrä kattilaan sivuun liedeltä.

Siivuta omena kuorineen paksuiksi siivuiksi ja kuumenna kaasugrilli. Grillaa omenan siivuja pari minuuttia per puoli tai kunnes saavat hieman väriä.

Suolaa ja pippuroi kampasimpukat kevyesti molemmin puolin. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista kampasimpukoita pari minuuttia per puoli, jotta kypsyvät. Kasaa lautaselle avokadomoussea, kaksi siivua omenaa ja asettele kampasimpukat omenan siivujen päälle. Ripottele viimeiseksi siirappia lautasen reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti