Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 17. marraskuuta 2014

Pulled pork

Pulled pork oli jossain vaiheessa erittäinkin kovassa huudossa ja suurimman hypetyksen laannuttua päätin itsekin rohkaistua sitä kokeilemaan. En ole koskaan ollut sianlihan ystävä, eikä sitä meillä juurikaan syödä ja silloin harvakseltaan kun näin tapahtuu, kelpaa lautaselleni ainoastaan sisäfilee. Ehkä siinä olikin tärkein syy siihen, etten tämän "nyhtöpossu"kokeilunkaan kanssa liiaksi kiirehtinyt. Etenkin kun pääasiallisesti resepteissä käytettiin raaka-aineena minun näkökulmasta "roskalihaa", eli kassleria tai muuta vastaavaa. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että ruoka-aineita pitää kokeilla, jotta voi sanoa, ettei pidä niistä, miten sen muuten voisi edes tietää? Näin ollen, tähän reseptiin törmätessäni ihastuin ajatukseen itsetehdystä BBQ-kastikkeesta ja rohkaisin saman reseptin innoittamana mieleni kokeilemaan possun kassleria. Alkuperäinen resepti löytyy täältä ja tämän myötä jouduin pyörtämään mielipiteeni; jopa kasslerista voi saada todella hyvää ruokaa! Tätä reseptiä on meillä toteutettu nyt jo useampaan otteeseen ja joka kerta se onnistuu hivelemään makunystyröitä. Possufania minusta ei silti ole tullut, mutta possunlihakin on nykyään meidän keittiössä ihan varteenotettava raaka-ainevaihtoehto.
 



Ainekset: (4 hengelle)

BBQ-kastike:
400g säilyketomaatteja
1,75dl balsamicoa
4 rkl tummaa siirappia
170g amerikanpekonia, siivutettuna
2 sipulia, kuutioituna
3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
1 chili, hienonnettuna
2 tl inkivääriä, raastettuna
3 rkl "tacomaustetta" (1 rkl savustettua mietoa paprikamaustetta, 2 tlk juustokuminaa, 1tlk jauhettua korianteria, 0,5 tl savustettua tulista paprikamaustetta, 1 tl chilijauhetta, pieni ripaus cayennepippuria)
2 dl olutta
1 dl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

600-800g possun kassleria tai ulkofileetä
possun pinnalle 2 rkl "tacomaustetta" (1 rkl savustettua mietoa paprikamaustetta, 2 tlk juustokuminaa, 1tlk jauhettua korianteria, 0,5 tl savustettua tulista paprikamaustetta, 1 tl chilijauhetta, pieni ripaus cayennepippuria)
2 sipulia, lohkottuna
4 yksikyntistä valkosipulia, lohkottuna

moniviljapaahtoleipää
salaattia
kurkku, kuutioituna
(salaatinkastiketta)

Valmista ensimmäisenä BBQ-kastike. Kaada syvälle pannulle säilyketomaatit mehuineen ja huuhdo tölkki tilkalla vettä. Survo puuhaarukalla tomaatteja hieman pienemmäksi. Lisää tomaattien joukkoon balsamico ja siirappi ja kuumenna seos miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Siivuta pekonisuikaleet pieniksi kuutioiksi ja ruskista ne toisella pannulla. Siirrä pekonin palat talouspaperin päälle ja kuullota pannulle jääneessä pekoninrasvassa sipuleita muutama minuutti. Lisää sipulin joukkoon valkosipuli, chili ja inkivääri ja jatka kuullotusta pari minuuttia. Lisää pannulle "tacomauste" ja sekoita hyvin. Lisää pannulle vielä olut, sekoita huolellisesti ja kaada sen jälkeen seos tomaattikattilaan. Lisää tomaattikattilaan myös pekoninpalat ja rosmariini ja mausta seos ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Keitä kastiketta kasaan puolesta tunnista tuntiin ja tämän jälkeen survo se sauvasekoittimella tasaiseksi.

Ota possunliha huoneenlämpöön viimeistään tunti ennen valmistusta. Huuhtele liha kylmällä vedellä ja kuivaa se talouspaperiin. Suolaa ja pippuroi possu ensin kauttaaltaan ja taputtele sitten pintaan "tacomauste". Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja paista lihaan paistopinta joka puolelle. Nosta liha tämän jälkeen uunivuokaan ja laita sen ympärille sipulit ja valkosipulit. Kaada reilusti BBQ-kastiketta possun ja sipulien päälle. Peitä uunivuoka foliolla ja kypsennä liha 150-asteisessa uunissa 5 tuntia. Tämän jälkeen anna possun hetki vetäytyä ja revi liha haarukan avulla kappaleiksi.

Paahda paahtoleivät ja laita nyhdettyä possua kahden paahtoleivän väliin. Tarjoile salaatin ja kurkun kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti