Eräänä laiskanpulskeana sunnuntaina, lauantaisen ruokailottelun jälkimainingeissa, keho ja mieli kaipasivat jotain kevyttä ja raikasta ruokaa. Salaatit ovat meillä todella harvoin viikonloppuruokaa, niitä hyödynnetään mieluummin arjen kiireisinä iltoina ja viikonloput pyhitetään ruualle, jonka valmistaminen vaatii aikaa ja energiaa. Kuitenkin jääkaapin ja pakastimen antimia läpi käydessäni, törmäsin jättikatkaravun pyrstöihin ja siitä lähtikin liikkeelle ajatus herkullisen helposta sunnuntaisalaatista. Salaatista saa helposti herkkua, kun muuta ei tarvita kuin omaan makuun mieleisiä aineksia ja niitä voi sekoitella keskenään mielinmäärin. Cajun-mauste antaa kivasti potkua annokseen ja kaikki muut ainekset tuntuivat vain korostavan toistensa parhaita puolia. Voi siis olla, että salaattia syödään meillä sunnuntaina joskus toistekin.
Ainekset: (2 hengelle)
200g jättikatkaravun pyrstöjä, sulatettuna
2 rkl cajun-maustetta
0,5 ruukku tuoretta persiljaa, hienonnettuna
0,5 dl oliiviöljyä
jääsalaattia, revittynä
200g kirsikkatomaatteja, puolitettuna
2 avokadoa, kuutioituna
2 salottisipulia, hienonnettuna
1 sitruuna, siivutettuna
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
pieni loraus oliiviöljyä
Sekoita keskenään 0,5 dl oliiviöljyä, cajun-mauste ja hienonnettu persilja. Poista katkaravun pyrstöjen kuoriosa. Laita pyrstöt kulhoon ja kaada mausteseos niiden päälle. Sekoita huolellisesti ja anna katkaravun pyrstöjen marinoitua viileässä 30-60 minuuttia. Grillaa tai paista jättikatkaravun pyrstöjä 1-2 minuuttia per puoli. Asettele lautaselle salaatinlehtiä, avokadokuutioita ja kirsikkatomaatin puolikkaita. Ripottele päälle salottisipulia ja raasta annokseen reilu ripaus mustapippuria ja hieman pienempi ripaus ruususuolaa, erityisesti avokadokuutioiden päälle. Nostele jättikatkaravun pyrstöt annokseen päällimmäiseksi ja ripottele koko salaatin päälle hieman oliiviöljyä. Koristele annos persiljalla ja sitruunan siivuilla, joista syöjät voivat halutessaan puristaa mehua annokseen makua lisäämään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti