Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kampasimpukat lime-korianterivoissa

Lauantaimenun perinnettä kunnioittaen aloitin tämänkin viikon reseptien metsästyksen hyvissä ajoin. Kampasimpukoiden ollessa yksi sekä minun että mieheni lempiraaka-aineista, niitä löytyy meiltä pakkasesta miltei aina. Ja kampasimpukoista tehty alkuruoka tuntuisi toimivan aina, aivan kuten tälläkin kertaa. Alkuperäisen reseptin löysin täältä, pienillä muokkauksilla se olikin aivan nappisuoritus. Kastiketta tuli sen verran reilusti, että siitä päästiin nauttimaan vielä tänäänkin. Korianteri, lime, chili ja valkosipuli, lyömätön yhdistelmä!



Ainekset: (2 hengelle)

4-6 isoa kampasimpukkaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
2 tl voita

1 salottisipuli, hienonnettuna
1,5 rkl Sambal oelek -chilitahnaa
1 yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
1dl kuivaa valkoviiniä
puolikkaan limen mehu
2 rkl vispikermaa
100g voita, huoneenlämpöisenä
puolikas ruukkukorianteri, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus valkopippuria

Sekoita pienessä kastikekattilassa salottisipuli, sambal oelek, valkosipuli ja valkoviini. Keitä kasaan, kunnes seosta on jäljellä pari ruokalusikallista. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta nopeasti. Sammuta levy ja sekoita voi kastikkeeseen nokare kerrallaan. Mausta suolalla, valkopippurilla ja korianterilla.

Suolaa ja pippuroi sulatetut kampasimpukat kevyesti. Sulata pannulla voi ja paista kampasimpukoita pari minuuttia per puoli, jotta kypsyvät. Annostele lautaselle kastiketta ja laita kampasimpukat sen päälle, koristele halutessasi korianterin lehdillä ja limen lohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti